skip to Main Content

DR Koncerthuset

Vi har hjulpet med to projekter i DR Koncerthuset. Det kongelige gemak – som efter Hendes Majestæts eget ønske skal bevare sit traditionelle navn ‘Kongeværelset’ – har fået en opfriskning på farver, tekstiler og møblering. Og solisterne der optræder i Koncerthuset kan koble af i lyse, nordiske gæstesuiter – omgivet af både klassiske og nye danske møbler, lamper og tekstiler.

Kundens behov – Det kongelige gemak

Hendes Majestæt Dronningen har sit eget gemak i DR Koncerthuset, som både anv- endes af hende selv, hendes familie og inviterede gæster i kongelogen. Lokalet kan kan også anvendes til mindre selskabeligheder. Rummet trængte til en opfriskning og gen- tænkning af møbleringen.

Vores løsning

Rummet er, fra arkitekten Jean Nouvels side, beklædt med ruskind i en rustrød nuance – og vi har videreført dette farveudtryk i vores farvepalette på testilerne. Møbleringen er blevet opdateret med et udvalg af genbrugte klassiske, danske møbler møbler fra husets arkiv, blandt andet fra det gamle Wilhelm Lauritzen koncerthus på Rosenørns Allé.

Hovedgrebet på farverne har været at sammenkoble det varme, eksklusive udtryk fra ruskind og gyldne træsorter, med den markante og ikoniske ultramarin fra facaden, og sammensmelte det til et mere dristigt udtryk. Det gjorde vi ved at lade facadens blå farve føje sig blødt til de heldækkende gardiner, ved hjælp af et transparent gardin, der både kan skabe farvestemning og let afskærmning.

Rummet er møbleret med hyggelige siddegrupper, der kan arrangeres på forskellig vis – og den musikglade kongelige familie har naturligvis også et flygel til rådighed.

Kunde

DR/ Koncerthuset

Hvad

Indretningskoncept
Møbel-, belysnings-, farve- tekstil-
og materiale- valg

Årstal

2020-2021

Kundens behov – Solistværelserne

DRs solister får stillet et rum til rådighed, hvor kunstneren kan slappe af i rolige, be- hagelige omgivelser – disse trængte til en gennemgående opfriskning af inventar og tekstiler. Man skal kunne tage sig en lur, lægge make up, hygge sig og lade op inden optræden. Her skal både rockstjerner og operadivaer føle sig hjemme, samti- dig med at de skal opleve, at de befinder sig i Jean Nouvels smukke, moderne koncerthus, helt ned i farver og detaljer.

Vores løsning

Der er fem solistværelser, og de er hver især indrettet med udgangspunkt i det samme farvekoncept, men vi har varieret temaet, så de fremstår forskellige.
Der er udelukkende brugt danskdesignede møbler, tekstiler og belysning. Interiørets lyse træsorter bliver ac- centueret af en klar og mættet farveskala, og møbler og belysn- ing kan understøtte flere funktioner, hvad enten gæsten trænger til at trække sig tilbage og hvile sig, eller være social og hygge med gæster eller kollegaer.